За закуска у дома или за обяд на работното място

Яйчните мъфини са чудесна алтернатива на обикновените пържени яйца. С тях можете да закусите у дома или да ги хапвате в движение.

А като прибавите и различните пълнежи, всеки път ще имате ново и интересно ястие. Предлагаме ви да приготвите три варианта - с картофи, гъби и бекон.

Продукти: 8 яйца, 70 мл прясно мляко, 7 ленти бекон, 2 домата, 1 чушка, 70 г сирене фета, 50 г кашкавал, 1 глава лук, 5 картофа, 100 г гъби, 1 суп. лъж. растително масло, щипка сол, 0,5 ч. лъж. черен пипер, пресни зелени подправки (магданоз и копър).

Приготвяне: Нарежете бекона на средно големи филии и запържете до златисто. Прехвърлете го върху домакинска хартия, за да отнемете излишната мазнина.

Измийте гъбите, подсушете и нарежете на филийки.

Обелете лука и нарежете на полумесеци.

Загрейте тиган с растително масло и в него запържете гъбите и лука.

Докато гъбите се готвят, измийте чушките, доматите и зелените подправки. Нарежете зеленчуците на малки кубчета.

Смачкайте сиренето, настържете кашкавала.

Измийте картофите, обелете ги и като използвате белачката ги нарежете на тънки филийки.

Разбийте яйцата в купа. Добавете прясното мляко, сол и черен пипер.

Картофени

Намажете тавата за мъфини с малко растително масло и започнете по стените и на дъното да редите картофените филии. Отгоре сложете по малко от нарязаните домати, чушки, настърган кашкавал и зелени подправки.

Гъбени

На дъното на тавата за мъфини поставете пържените гъби и лука.

След това добавете сиренето фета, доматите, чушките и отново нарязан магданоз и копър.

С бекон

Парчетата бекон наредете на дъното на формата. След това добавете черен пипер, домат и билки.

Залейте всички подготвени клетки с яйчната смес и сложете формата във фурната, предварително загрята до 200 градуса, за 20 минути.

Поднесете приготвените мъфини с доматен или чеснов сос.