Изпраща ни я нашата редовна читателка Татяна Ивайлова от Благоевград

Продукти: 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 120 г пшеничен или ръжено-пшеничен хляб, 1 л бульон или вода, 200 г сирене фета, 2 стръка зелен лук, растително масло, черен пипер на вкус, масло за сервиране.

Приготвяне: Почистете главата лук и я нарежете на ситно. Задушете в растителната мазнина, докато стане прозрачен и омекне. Не е необходимо да запържвате. Добавете нарязания чесън, а след 2-3 минути и натрошения хляб.

Налейте вода или бульон и гответе, докато хлябът се разтроши и се превърне в хомогенна каша. Добавете нарязаното на дребни кубчета сирене фета и след 5 минути свалете от котлона.

Когато сервирате, поръсете със ситно нарязан зелен лук и сложете парче масло във всяка чиния (по желание).