Цветя за медиците от "Пирогов” подаряват от Асоциацията на производителите на декоративни растения в България. Благородната инициатива е по повод предстоящите празници Цветница и Великден и част от кампанията #останиВкъщиЗасадиЦвете и #ЗасадиДървоСпасиЗемята".

От Асоциацията са подготвили над 1000 цветя, с които да зарадват лекари и медицинския персонал, които застават на първа линия в борбата с коронаривуса. Идеята е, че и в трудни времена цветята имат силата да носят радост, а целта е медиците да усетят обществена подкрепа и да се заразят с цветно настроение.

Със символичното дарение, членовете на асоциацията изразяват своята благодарност към лекарите и медицински сестри, които в момента излагат себе си на риск, за да се борят за нас.

Зеленият сектор е сред най-засегнатите браншове от икономическата криза, която настъпи вследствие на извънредното положение. Бизнесът с цветя и декоративна растителност отчита сериозни загуби в момента. Въпреки това, от асоциацията апелират да се спазват всички препоръки на здравните власти.

С кампания в социалните мрежи, собствениците на градински центрове и разсадници ни призоват да избираме български растения и гарантират, че при производството и продажбата им се спазват всички препоръки в условията на извънредно положение.