Екологичната организация Грийнпийс призова европейците да намалят консумацията на месо с 71% до 2030 г., а след това, до 2050 г., с още 10%. Така ще се намали отрицателното въздействие на парниковия ефект върху планетата.

Greenpeace също препоръча европейците да консумират не повече от 300 г месо седмично през следващите три десетилетия. Според експерти прекомерната консумация на месо и млечни продукти унищожава природата и води до глобално затопляне.

Както знаете, селскостопанските животни са едни от основните виновници за задълбочаващите се проблеми с изхвърляните емисии от парникови газове в атмосферата. Намаляването на количеството месо в менюто - първо до 24 кг на човек годишно до 2030 г., а след това - до 16 кг за 2050 г., ще помогне да се осигури хранителна сигурност и да се забави повишаването на температурата на планетата.