Необичайна на вкус и много засищаща, тази салата е чудесна за празничната трапеза.

При това приготвянето ѝ е съвсем лесно и с него ще се справи и начинаещ кулинар.

Продукти: 200 г пилешко филе, 200 г печурки, 1 глава кромид лук, 100 г кашкавал, 2 яйца, 50 г орехи, 5 суп. лъж. майонеза, 13 черни маслини, пресни зелени подправки, 2 суп. лъж. растително масло

Приготвяне: Сварете предварително пилешкото филе и яйцата. Нарежете гъбите и лука.

В тиган сипете растителното масло и загрейте на силен котлон, след което намалете до средна степен и запържете гъбите. Добавете ги и запържете до готовност.

На едро ренде настържете кашкавала и сварените яйца.

Отделете част от кашкавала за украса на салатата отгоре.

Нарежете пилешкото филе. Орехите, почистети от черупки и междинните прегради, накълцайте на ситно с нож.

Готовите продукти прехвърлете в голяма купа и ги смесете.

Зелените подправки - магданоз, копър или зелен лук (каквото имате) нарежете наситно и добавете в същата чиния.

Подправете салатата с майонеза и разбъркайте. Опитайте на сол и, ако е необходимо, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте.

Вземете голяма плоска чиния, в която ще сервирате. В центъра ѝ поставете водна чаша, която предварително сте намокрили отстрани. Изсипете салатата около нея и с помощта на лъжица или домакинска шпатула притиснете, за да я уплътните. Внимателно, с въртеливо движение, извадете чашата.

Украсете. Първо, покрийте цялата салата с настъргания кашкавал, който е отделен.

Нарежете маслините по дължина на половинки. Визуално разделете салатата на 5 части и подредете цветята от маслините, като ги притискате леко в нея. Първо можете да направите 5-те цветчета, за да ги разпределите равномерно отгоре, а след това и останалите.

Празното пространство между цветята украсете със зеленина - клонки магданоз или копър. Или пък нарежете пера от зелен лук на около 5 см и ги разположете отстрани на цветята. За среда на цветчетата можете да използвате ситно нарязан домат, червена чушка или сладка царевица.