Вкусна закуска, който ще се хареса на всички - както на възрастни, така и на малки деца.

Продукти: нарязан хляб, червена риба по ваш вкус (сьомга, пъстърва и др.), маслини без костилки, масло, няколко домата (най-добре чери), няколко клонки магданоз, копър или други пресни билки.

Приготвяне: Вземете рибата и я почистете от кожата и костите, така че да остане само месото. След това трябва да се нареже на тънки парчета.

Разрежете всяка филия на половинки. Намажете филиите с мекото масло. Отгоре сложете по едно парче от червената риба.

Вземете доматите и ги разрежете на половина. Всяка половинка срежете от едната страна, но без да разполовявате, т.е. не стигате до края. Внимателно, леко раздалечете четвъртинките, за да оформите крилцата на калинките.

От маслините направете главата на калинките. За целта маслината и я срежете на половина. От маслините правете точките на гърба на калинка. Вземете цяла маслина и я нарежете на ситно.

И така, върху червената риба поставете малко клонче магданоз. След него - домата и маслините.