Свинските медальони могат спокойно да бъдат сервирани на празничната трапеза. Те са лесни за приготвяне - на фурна или на тиган. Приготвят се от крехко свинско месо и ивици бекон или сланина. Получава се едновременно сочно и вкусно.

Продукти: 500 г свинско филе, 8 ивици бекон/сланина, 2 суп. лъж. растително масло, 2 ч.лъж. сол

Приготвяне: Нарежете свинското филе на порционни парчета с дебелина около 2 см. Увийте около пържолите ивиците бекон или сланина. За да фиксирате формата, завържете с връв или забодете с клечки за зъби.

Посолете и поръсете с черен пипер.

Върху едва намаслената повърхност на добре загрят тиган поставете медальоните. Пържете на силен огън до златисто кафяво.

Веднага след като коричката се появи, извадете свинските медальони от тигана и ги поставете в тава във фурната за 25 минути, за да може месото да се изпече и отвътре. Температурата трябва да е около 170 градуса.

Махнете конеца (клечките) от готовите медальони и сервирайте горещо с любимата си гарнитура и прясна салата. Гарнитурата може да са пържени картофи, картофено пюре, ориз или салата от пресни зеленчуци.