Продукти: 3 малки глави лук, 1 лимон, заек около 1 кг, 3 суп. лъж. соев сос, 1 суп. лъж. растително масло, 8-10 скилидки чесън, 1 ч. лъж. суха или прясна мащерка, 1 ч. лъж. изсушен или пресен розмарин, сол и лют червен пипер на вкус, 250 мл сметана, зелени подправки по избор

Приготвяне: Нарежете лука на половинки или четвъртинки, а лимонът - на половинки.

Разделете заека на порции, залейте със соевия сос, разбъркайте и оставете за 30 минути в хладилника. След това се прехвърля във форма за печене, намазана с масло.

Добавете лимона, необелените скилидки чесън и лука. Поръсете с мащерка и розмарин. Посолете и поръсете с черен пипер. Залейте със сметана.

Печете за около 45-60 минути или малко по-дълго при 180 градуса. Поръсете с нарязаните зелени подправки преди сервиране.