Подправя се с чесново масло

Продукти: 1 багета (може да използвате и франзела), пилешко филе, твърд кашкавал (нарязан на филии). За намазването отгоре ще са ви нужни магданоз, масло, чесън, сол и черен пипер.

Приготвяне: Пилешкото филе се нарязва на относително големи парчета. Посолете и поръсете с черен пипер. Запържете месото до получаването на апетитна златиста коричка, но не трябва да се препържва. Запържете на силен огън от двете страни и извадете. Извадете в дълбока купа и покрийте с капак, за да не изстива.

Нарежете багетата на 4 части. С помощта на дълъг нож внимателно изрежете средата на хляба. За тази рецепта средата няма да ви е нужна. От нея можете да си приготвите сухари с чесново масло.

Върху тънката филийка кашкавал поставете парче от пилешкото месо и го завийте на руло. Ако предпочитате повече сирене, можете да използвате и втора филия кашкавал, която увивате по същия начин.

Така става даже по-вкусно.

Полученото руло се мушва в изрязаната багета. Подредете четирите парчета хляб едно до друго и ги разрежете още веднъж на половина. Поставете парчетата върху два слоя фолио.

В блендер поставете чесъна, магданоза, добавете разтопеното масло, сол и черен пипер. Разбийте до получаването на хомогенна смес и с получената паста намажете багетата отгоре. Не пестете маслото.

Увийте франзелата във фолиото плътно, като завиете краищата от двете страни. Поставете във фурната и печете около 20 минути на 180 градуса.

Идеи и съвети:

* Вместо пилешко месо, можете да вземете шунка или пушено свинско месо. Рецептата става още по-бързо, тъй като се спестява времето за приготвяне на месото.

* Пилето може да панирате в яйце и галета. Месото става хрупкаво и сочно.

* По желание, към парчето пилешко месо в кашкаваленото руло, можете да прибавите и парче прясна чушка. Получава се интересен вкус.

* Увийте багетата много плътно във фолиото и добре загърнете краищата, за да избегнете изтичането на кашкавала.

Изпълнявайки тази рецепта ще имате на масата мек хляб, напоен в ароматно чесново масло и магданоз. Вътре е пилешкото месо и топящият се в устата кашкавал. Потопете залците в доматен сос или кетчуп и се наслаждавайте.