Веднъж като го опитате, ще забравите за този от магазина

Продукти: 200 г пълнозърнесто брашно, 250 г пшенично брашно, 400 г нискомаслено кисело мляко, 1 ч.л. сол (може и малко повече) 3/4 ч.лъж. сода за хляб, сусам или ленено семе

Приготвяне: Смесете всички сухи продукти - двата вида брашно, солта и содата. Добавете киселото мляко и омесете тестото, но не много дълго - около три минути.

Оформете питка с височина 3-4 см и прехвърлете във форма за печене. Направете няколко среза по повърхността на хляба. Напръскайте с вода и поръсете със сусамовите семена и малко брашно.

Поставете тавата във фурната, загрята до 230 градуса, за 15 минути. Намалете температурата до 200 градуса и печете още 30 минути.