Днес ще ви предложим рецепта за лесна за изпълнение и много вкусна картофена салата със сос.

Можете да я сервирате като предястие или като гарнитура към основното блюдо.

Продукти: 500 г картофи, 40 г заквасена сметана (20-25%), 80 г майонеза, 2 мариновани краставици (180 г), 2 варени яйца, 1 ч. лъж. мляна куркума, 1 ч.л. млян черен пипер, 4-5 стръка магданоз, 1/2 люта чушка, сол на вкус.

Приготвяне: Сварете картофите.

Заемете се приготвянето на соса. Нарежете краставичките много на ситно. Смесете майонезата, заквасената сметана, куркума и черен пипер. Добавете настърганите варени яйца и нарязаните краставички към соса. Объркайте всичко много добре.

Сварените и охладени картофи се нарязват на по-едри парчета и се поливат със соса. Разбърква се така, че всяко парче картоф да се покрие със соса.

Преди сервиране, поръсете с нарязан зелен лук и по желание добавете люта чушка.

Друг вариант за сос “Ремулад”

Продукти: 2 ч.ч. цедено кисело мляко, 4 яйца, 1/2 ч.ч. краве масло, 1 к.лъж. хималайска сол, 1/2 връзка пресен копър, 1/2 вр. пресен магданоз.

Начин на приготвяне: Яйцата се сваряват. Жълтъците се разбиват с маслото (подобно на майонеза). Прибавят се сол и изцедено кисело мляко. Сместа се разбърква и се добавят ситно накълцаните белтъци от яйцата, копър и магданоз. Към сместа може да се добави малко бульон.