Продукти за пълнежа: 1 "пеперуда" пилешки гърди, 300 г гъби (може и да са замразени), 2 глави лук, 3 суп. лъж. топено сирене, 150 г кашкавал, сол на вкус

Продукти за приготвяне на тесто в хлебопекарна машина: 250 мл прясно мляко, 1 яйце, 70 г масло (или маргарин), 500 г брашно, 1 суп. лъж. захар, 1 ч. лъж. сол, 1,5 ч. лъж. суха мая.

Приготвяне на пълнежа: Пилешките гърди се нарязват на малки кубчета и се запържват до готовност на месото. Лукът също се нарязва и запържва в отделен съд. Към него прибавете гъбите и пържете до готовност.

Прехвърлете пилешкото мисо в дълбока купа и прибавете топеното сирене и задушените гъби с лук. Настържете кашкавала, прибавете го към сместа и всичко много добре разбъркайте. Пълнежът е готов. (По желание можете да прибавите ситно накълцани орехи и да предложите като предястие.)

За тестото поставете всички продукти в хлебопекарната и изберете програма за месене. Това разбира се не изключва възможността сами да си замесите тесто за хляб. Разделете готовото тесто на две равни части. Разточете едната част и го прехвърлете в застлана с хартия за печене тава. В центъра на разточеното тесто направете срезове, както е показано на снимката.

Разпределете пълнежа и загърнете краищата, така че да се застъпват. Намажете отгоре с разбитото яйце.

Паят се пече 15-20 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

От останалото тесто можете да си приготвите вкусна домашна пица, например.