Приготвено по тази рецепта дори и сухото и жилаво телешко месо става невероятно крехко и вкусно. Ако е необходимо, просто увеличете времето за готвене.

По време на задушаването се получава и вкусен сос - комбинация от печен лук, масло и сока, който се е отделил от месото. И най-важното - рецептата е много лесна за изпълнение.

Продукти: 1 кг телешко месо, 400 г лук, 100-150 г масло, 50 мл вода, 3 скилидки чесън, 1 ч. лъж. захар, сол на вкус, 1 ч. лъж. оцет, 7-10 зърна черен пипер, 1 зърна бахар.

Приготвяне: Изплакнете и подсушете добре месото. Нарежете го на относително големи парчета. Сложете в тенджера на един ред и залейте с вода.

Лукът се нарязва на малки кубчета. Можете да го нарежете много на ситно, за да може по време на готвенето да се развари, но ако искате можете да го нарежете и по-наедро или на полумесеци. Прехвърлете лука върху месото.

Нарежете маслото на филийки и го сложете върху лука. Варете 60 минути при затворен капак.

Добавете оцет, сол на вкус, захар, черен пипер, бахар и нарязания чесън. Варете още 60-90 минути в зависимост от твърдостта на месото.

Ако се получи прекалено рядък сос, на финала можете да отворите тенджерата, за да може излишната течност да изври.

Сервирайте месото със сос и гарнитура от варени картофи или макаронени изделия.