Това е чудесна идея за бърза вечеря. Пилето може да се комбинира с различни зеленчуци, като така се получават различни вкусове.

Продукти: 500 г пилешко филе, 300 г карфиол, 1 тиквичка, 1 чушка, 3 яйца, 5 стръка зелен лук, по 3 клонки магданоз и копър, 2 суп. лъж. сметана, 2 суп.лъж. царевично нишесте, 50 г кашкавал, 2 суп. лъж. галета, 1 суп. лъж. растително масло, за намазване на формата, подправки на вкус.

Приготвяне: Пилешко месо, нарязано на парчета и направено на кайма, се поставя в дълбока купа. Измийте старателно карфиола и го разделете на съцветия. Изсипете го във вряща подсолена вода и бланширайте 5-7 минути, след което го извадете и оставете да се изцеди.

Измийте тиквичката, настържете я, добавете сол и я оставете да престои, за да си пусне сока. След това изстискайте добре зелената маса.

Измийте зеления лук, магданоза и копъра и ги нарежете на ситно. Добавете изстискана тиквичка, карфиола, яйцата, сметаната и зелените подправки към пилешката кайма. Разбъркайте и подправете.

Намажете формата с масло и поръсете с галета. Изсипете получената смес във формата. Сложете да се пече във фурната при температура 180 градуса за 40-50 минути. Времето зависи от вида на фурната. Десет минути преди края на готвенето извадете тавата и поръсете с настърган кашкавал. Поставете обратно във фурната, докато се получи златиста коричка.

Запеканката се оставя малко да поизстине, преди да се нареже и сервира.