Крем супите са любими заради деликатната си, кремообразна консистенция и мек, винаги богат вкус и аромат. Тази супа не прави изключение.

Продукти (4 порции): 700 г праз (бялата и зелена част), 1 голяма глава лук, 50 г масло, 25 г брашно, 425 мл пилешки бульон (можете да го замените със зеленчуков, телешки или друг), 425 мл прясно мляко, сол, черен пипер, щипка индийско орехче, 4 с.л. сметана (по 1 за всяка порция).

Приготвяне: Измийте и почистете лука. Нарежете праза на ситно, а лука - на кръгчета. Задушете двата вида лук в маслото до омекване, но в никакъв случай не трябва за се запържва. Добавете брашното и разбъркайте добре, така че да не остават бучки.

Добавете бульона, прясното мляко и подправките. Затварете тенджерата с капак и оставете да се готви на средно силен котлон около 5 минути. Пасирайте супата с блендер. Това е всичко!

Ароматната супа е готова. При сервиране прибавете по 1 суп.лъж. сметана и украсете с магданоз (по желание).