Първият ден е изцяло насочен към партньорите на SmarAgriHubs, когато всеки регионален клъстер ще сподели своите постижения и дейности за годината. Вторият и третият ден са "Дните на синергия", посветени на работа с други инициативи на "Хоризонт 2020", които касаят развитието на интелигентното земеделие в Европа.

От 9-и до 11-и март румънската столица ще бъде домакин на първата за годината среща на европейската мрежа за иновации в земеделието SmartAgriHubs (проект на Хоризонт 2020) под наслов "Свързване на точките в Агротехнологичната мрежа".

Конференцията цели да събере всички партньори на консорциума SmartAgriHubs и заинтересовани страни. Затова, освен работната среща от първия ден, вторият и третият ден са посветени на изграждането на синергия в рамките на проекта и с други подобни инициативи от програмата "Хоризонт 2020". Ще участват проекти като IoF2020, Demeter, Nefertiti, Atlas, FAIRshare, Smartchain, Desira, Cybele, iFishIENCi, agROBOfood, Open Dei и Innoseta. Ще има много възможности за запознаване и засилване на връзки с (бъдещи) партньори, дискусии и споделяне на знания.
Дейностите и постиженията на общо 28 иновационни експеримента на SmartAgriHubs и 33 проекта на IoF2020 ще бъдат представени по време на форума.

Повече информация за събитието, вижте тук.