Рецептата изпраща Тодорка Стоянова от Пазарджик

Продукти: 4 пилешки филета (около 500 г), 1 яйце, 100 мл прясно мляко, сол, черен пипер на вкус. Освен това ще ви е нужно фолио за свежо съхраняване.

Приготвяне: Смелете пилешкото месо на кайма и прибавете останалите продукти. Разбъркайте добре. Разпределете каймата върху фолиото (по 2 супени лъжици за 1 наденица). Завийте на стегнато руло, като леко притискате, за да не остане въздух вътре в колбасчето. Завържете краищата и стегнете отново.

Така приготвените наденички се пускат във вряща вода за около 7 минути.

Премахнете фолиото и леко запечете колбасчетата в масло до получаването на апетитен златист цвят.

Можете да експериментирате с рецептата: Добавете подправки по ваш вкус, вместо прясно мляко можете да сложите сметана, добавете горчица и ситно нарязан и запържен лук, малко чесън.

Ще бъде вкусно!