Нелека е задачата на изключитело дебелия рижав котарак на име Базука от Северна Каролина, САЩ: той трябва да отслабне с 10 килограма, пише "Хъфингтън пост".

Настоящото тегло на топчестия писан е 16 килограма. Котаракът набъбнал до нездравословни размери, тъй като предишният му стопанин - вече покойник, страдал от деменция и забравял, че го е хранил. Смятайки, че прави най-доброто за питомеца си, възрастният човек го гощавал отново и отново, предаде БТА.

Базука се озовал в приют на Дружеството за предотвратяване на жестокостта към животните в Уейк Кънтри, Северна Каролина, по-рано през седмицата. Загрижените за здравето на 5-годишния космат дебеланко незабавно го поставили на специален хранителен режим.

След първата публикация на приюта Базука бързо грабна сърцата на потребителите на социалните медии и попадна в заглавията.

Според последната информация рижавият красавец вече е намерил обучено приемно семейство, което ще му осигури медицинско лечение и ще се погрижи за по-нататъшното му отслабване.

Мишел Бари, новата "майка" на Базука, казва, че сърдечният котарак се приспособява добре към дома си, постоянно иска да е около хора и е по-активен, отколкото са очаквали, имайки предвид "габаритите" му.