Много вкусна и лека салатка след тежките трапези. При нея се използва пекинско зеле, което е много по-крехко от бялото. А варените яйца допълват деликатния вкус.
Продукти: 300 г шунка или мек салам, 300 г пекинско зеле, 150 г кашкавал, 3 пресни краставици, 3 варени яйца, чесън на вкус, майонеза или заквасена сметана (натурално кисело мляко), сол и черен пипер на вкус.
Приготвяне: Сварете, обелете и настържете яйцата. Пекинското зеле се нарязва на ситно, като предварително сте отстранили дебелите жили при дръжката.
Кашкавалът също се настъргва. Можете да използвате и моцарела. С нея салатата има още по-деликатен вкус.
Нарежете шунката и краставиците на тънки ивици. Ако кората на краставиците е дебела, по-добре ги обелете.
Поставете всички продукти в купа за салата и добавете смачкания чесън. Подправете със сметана или майонеза. Ако решите можете да смесите сметана с малко майонеза.
Коментари