Ползата от публикуване на ефектите от рз-продуктите ще е в това фермерите сами да се убедят какво им носят още днес

Диана Ванчева

Според закона за иновациите, когато една нова идея се лансира на пазара, само 2,5% от хората са готови да повярват веднага.

На втората година стават 13,5%, на третата - 34% я прилагат, на следващата година - също толкова, а на петата година едва 16% се въздържат.

Водена от този научен и иновативно доказан подход, БАСФ обяви, че от 2020 г. ще има нова кампания, наречена Реални Резултати в Реални Условия, за да дава повече обективна информация от полето.

Така земеделците ще са максимално добре запознати с новостите. И то в момент, когато ставаме свидетели на все по-строги европейски регулации и забраната на немалко рз-продукти.

Но ще влязат и нови

за които може да разчитате на научните и иновативни възможности на БАСФ, обещават от компанията.

С това излиза на преден план плюсът, че фермерите у нас ще са сигурни, че ще ползват рз-продукти, които работят в реалните условия по нивите, защото ще бъдат споделяни от техни колеги в други сходни стопанства.

Така Ваня Горчева, Мениджър за България и Западни Балкани на БАСФ - Решения в земеделието обяви изцяло новата инициатива, новаторска на фона на останалите компании.

В реално време ще следим отблизо ефективността на новите продукти и практики, които навлизат.

В кои направления фермерите да ги търсят

От БАСФ ни отговориха, че пръв естествено ще е резултатът от внедряването на иновации фунгициди.

Второ - ще демонстрират голям напредък в борбата с трудните плевели.

Третото направление на компанията за 2020 г. е внедряването на нова генетика семена

Например през 2018 и 2019 г. БАСФ внедри рапичните хибриди ИнВигор и вече навлиза сериозно със семена от слънчоглед, партнирайки си с фирма Еуралис.

Как ще направят новата си платформа в реални условия, попитахме експертите на компанията?

Дигиталната платформа във Фейсбук ще показва реални резултати в реални условия и реално време с информация за конкретни полета, състояние и развитие на културите, предимства на използваните семена.

Всеки които иска да следи публикациите и да сподели своите казуси, може да го направи на Фейсбук страницата на БАСФ: BASF Решения в земеделието. Кампанията “Реални Резултати в Реални Условия” започва, за да продължи “Добив Плюс за Приход Плюс”.

Ще повишим професионализма в България

Три въпроса и три отговора на Ваня Горчева

Конкретни и точни резултати на фермерите за 2020 обеща Ваня Горчева чрез новата платформа

Конкретни и точни резултати на фермерите за 2020 обеща Ваня Горчева чрез новата платформа

Ваня Горчева, мениджър за България и Западни Балкани на БАСФ, внесе повече яснота за целите на новото начинание.

Тя обясни, че аргументите за предприемане на тази нова инициатива на БАСФ е изцяло реалността - стъпила на опити, на практика и доказателства.

През 2020 г. при представяне на Реални Резултати в Реални Условия, ще изпреварим с внедряване на продукти в днешната силно предизвикателна среда, заредена с изключително много промени - в климатичните условия, законодателството, в новата селскостопанска политика.

В Европа тече процес на забрана на много качествени и ефикасни продукти за растителна защита и очакваме, че този процес ще се задълбочи, отговори ни Горчева. През следващите години в България ще направим така, че да заместим много утвърдени практики, които българските земеделци успешно са прилагали, но ще трябва да бъдат променени.

Да очакват ли земеделците и нови продукти от БАСФ?

Да. Много скоро очакваме регистрация и ще предложим най-новия триазол, който на практика е нова генерация от тази група активни вещества - единствен по своята химична структура в света, заяви Ваня Горчева пред в."Български фермер".

Но за да внедрим по-успешно и по-ефикасно в практиката продуктите, ще показваме в наши условия как те работят.

Така ще може всеки един фермер да знае какво и за какви условия избира и какъв реален резултат ще може да очаква в своето стопанство, без да е изненадан.

Всеки, който иска, може да се присъедини към Фейсбук страницата на БАСФ: BASF Решения в земеделието и да бъде част от тази платформа.

Изпращайте и своите казуси призоваха от БАСФ.

За да бъдат споделени с фермери от цялата страна.

Важно е да откриваме в различни райони посеви, които са специфични или показателни с резултатите си и са от значение за останалите земеделци.

Реални Резултати в Реални Условия ще повиши професионализма у нас, и ще се бори с “жълтата агрономия” при която определени търговски интереси подтикват фирмите да предлагат определени продукти.

Пред прага на новата 2020 година излизаме само с професионална конкретика за българските земеделци от всяко стопанство. С видеоматериали, които ще показват още от днес, актуални казуси от българските полета, каза Ваня Горчева и в заключение пожела на земеделците успешна нова кампания 2020!

БАСФ: Отговаряме на фермерския повик “Аз трябва да съм сигурен”

За партньорите от българското земеделие компанията ще дава споделени резултати

“Аз трябва да съм сигурен” - вече нещо като лого на новата кампания на БАСФ

“Аз трябва да съм сигурен” - вече нещо като лого на новата кампания на БАСФ

БАСФ стартира инициативата си, обявявайки на фермерите, че дигиталната платформа на страницата на компаниятавъв Фейсбук ще представя и информация за контретни полета, състояние и развитие на културите, предимства на използваните продукти и семена.

Вече има полезни публикации, които са споделени на страницата във Фейсбук: BASF Решения в земеделието, заяви Мария Неделчева - търговски мениджър на компанията за България.

Тя например представи ефекта от иновацията Систива, заедно с отзиви от производители.

Според нея стотици производители бързо разбират, че Систива е фунгицид, а не е обеззаразител и въпреки че се прилага за третиране на семена, стана ясно на много фермери, че основното му действие е насочено срещу болести по време на вегетацията на житните култури

Например можа да се види от мнозина конкретно как фермерът Николай Върбанов, от с. Полско Косово, община Бяла е постигнал високи резултати. Той показва пшеница, където в част от посева е приложен стандартен обеззаразител, а в останалата част е приложена Систива.

Систива е една успешно внедрена иновация у нас която надгради с по-добра физиология и контрол на болести при житните. Мария Неделчева благодари на зърнопроизводителите, че благодарение на тях продуктът стартира като проект, изцяло с тяхно участие и партньорство.

Те се убедиха, че фунгицид, третиран върху семена заедно със стандартен обеззаразител, може да защити посевите им от ранна поява на кафява ръжда, от мрежести петна по ечемика и да бъде помощник в борбата с видовете кореново гниене, заяви тя.

В близко бъдеще компанията ще предложи нови продукти с качествата на Систива, Приаксор, Биатлон 4D.

А на фона на глобалното предизвикателство пред всички земеделски производители, Мария Неделчева посочи, че БАСФ ще предложи и още по-добри решения.

Доказва се и как в реално време хибридът рапица InVigor 1166 CL в различни производствени полета от районите на Карнобат, Пловдив и Чирпан демонстрира жизнеността на линията - и в нормални условия, и при суша. Това обясни Върбан Върбанов, регионален търговски мениджър за Южна България.

Според Цветан Личев - регионален търговски мениджър за Западна и Централна Северна България публикации от платформата за иновацията Биатлон 4D са убедили много стопанства, че хербицидът контролира над 80 вида плевели в житни култури и особено трудните за контрол великденче, лепка, подрумче, теменужка и др.

С тази платформа редовно ще представяме новини и събития, които се случват в България в полетата на фермерите, каза той. Много фермери заявиха, че вече приветстват начинанието.

Така отговаряме на често задавания от фермерите въпрос как да са сигурни за ефекта от даден рз-продукт точно в техните полета, доволни са в компанията.

Когато те ни казват: “Аз трябва да съм сигурен”, ние вече им даваме тази сигурност.