Купичката му не трябва да е постоянно пълна с храна

Собствениците на кучета не трябва да допускат грешки при храненето на любимеца си.

Ето някои важни правила:

Хранете кучето в точно определено време.

Първото хранете кучето, а след това яжте вие. След това никакъв случай не реагирайте на молещия му поглед, докато се храните.

Не оставяйте купичката, пълна с храна, повече от 15 минути.

Насипете сухата храна в купичката и дръжте купичката с ръка. В това време повикайте кучето по име. Така, когато започне да яде, то ще разбере, че ръката, която го храни, е вашата, и малкото кученце ще ви приеме като пълноправен стопанин.

Не прехранвайте кучето

При сухата храна се придържайте към нормата, която препоръчва производителят. Понякога на стопаните им се струва, че кучето не може да се наяде с препоръчваното количество храна, но постоянното прехранване води до затлъстяване и сериозни здравословни проблеми на любимеца ви.

Не смесвайте промишлени и натурални храни. Промишлените съдържат всички необходими за кучето микроелементи и постоянните опити да му давате и нещо натурално за хапване може да доведе до стомашно разстройство или до повишено газообразуване, а понякога и до по-сериозни проблеми като гастрит и дори язва на стомаха.

Липса на прясна вода за пиене

Сухата храна почти не съдържа вода и липсата й е истинско мъчение за кучето. Затова до купичката с храна винаги трябва да има купичка с прясна питейна вода.

До купичката с храна трябва да стои купичката с вода на кучето
До купичката с храна трябва да стои купичката с вода на кучето