През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно. На места в низините и по поречието на Дунав ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.

Утре, преди обяд, в равнините и котловините ще е мъгливо, а над останалите райони ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад ще започне да се заоблачава. Ще е почти тихо, в Източна България - със слаб вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от минус 6 градуса до минус 1 градус, а максималните - между 5 и 10 градуса, на местата с по-трайна мъгла - и по-ниски.

Такава е прогнозата на НИМХ, предаде БТА.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и бавно ще се понижава.

По Черноморието ще е предимно слънчево, почти тихо. След обяд вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 8 и 10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд от запад ще започне да се заоблачава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

През почивните дни облачността ще е променлива, често - значителна, и на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен.

Минималните температури ще са по-високи в сравнение с предишните дни, в неделя в повечето места ще са над нулата; ще се повишат още и дневните температури, и в неделя преобладаващите максимални ще бъдат между 10 и 15 градуса.