Комбинацията от авокадо, краставица и сьомга е оригинална и можете да я използвате не само в това ястие. С пастата от авокадо можете да намажете сандвичи и да ги гарнирате с парчета риба или да нарежете всички съставки на кубчета и да приготвите оригинално предястие.

Салатата от авокадо ще украси всеки празник или новогодишна трапеза, а се приготвя само за 15 минути.

Продукти: 350 г пушено или леко осолено филе от сьомга, 3 авокадо, 1 суп. лъж. лимонов сок, 1 малка глава лук, 2 средно големи краставици, 5 стръка копър, сол, прясно смлян черен пипер, зелени подправки за украса.

Приготвяне: Разрежете авокадото и завъртете двете половинки в различни посоки, отстранете костилката. С помощта на лъжица извадете сърцевината и я поставете в купата на блендер. Прибавете лимонов сок, сол и черен пипер и пасирайте до получаването на гладко, еднородно пюре.

Обелете краставиците и почистете от семенната част. Нарежете много наситно. Обелете и нарежете лука на много малки кубчета. Накълцайте копъра. Към пюрето от авокадо прибавете лука, копъра и краставиците.

Нарежете филето от сьомга на много малки кубчета.

Върху плоска чиния за сервиране поставете пръстена от тортена форма с падащо дъно. Ако разполагате с сервировъчни пръстени с диаметър 6-8 см, можете да направите индивидуални салати.На дъното сипете половината пюре от авокадо и изгладете повърхността. Разстелете сьомгата в следващия слой. След това отново сипете пюре от авокадо. Покрийте пръстените с фолио и поставете салатата в хладилника, до момента на сервирането.

Преди сервиране внимателно отстранете пръстените и украсете със зелени подправки.