Продукти: 200-250 г извара, 1 яйце, 3 суп. лъж. захар, 1/2 ч. лъж. бакпулвер, 100 г брашно, щипка сол, олио за пържене
Приготвяне: Разбийте изварата, заедно със захарта и яйцето. Добавете бакпулвера и солта и постепенно изсипете брашното. Омесете хомогенно меко тесто. Може да се получи малко лепкаво.
Разделете тестото на 4 части и от всяка разточете фитил с дебелина около 3,5 см. Нарежете на малки парченца - топчета.
В дълбока тенджера, на среден огън, загрейте растителното масло. Трябва да е достатъчно, така че парчетата тесто да плуват в него. На порции сложете нарязаното тесто и пържете до златистокафяво от всички страни.
Поръсете с пудра захар и сервирайте.
Коментари