Един от най-големите сервизни центрове в района на Североизточна България вече работи с пълни сили. Той е дело на Агротайм Техник, които целят да предложат на родните ни земеделци качествена селскостопанска техника, както и ремонт и поддръжка на най-високо ниво.

Сервизът е разположен в град Исперих на площ от 2000 кв.м. и е оборудван изцяло с нова и модерна техника, апаратура и инструменти, които могат да се справят както с по-стари машини, така и с най-модерните трактори и инвентари. Но машините и оборудването са нищо без квалифициран персонал, който да ги управлява и използва по предназначение. Механиците на Агротайм Техник са с професионално образование и дългогодишен опит, някои с повече от 15 години.

Част от услугите, които сервизът ще предлага на своите клиенти, са: диагностика, калибриране и тестване на почти всички марки трактори и инвентари, поддръжка и ремонт на климатична инсталация, кербоване на хидравлични маркучи, монтаж/демонтаж на гуми с размер до 52С, 100 тона хидравлична преса и транспорт на техника. Освен това Агротайм Техник разполага и с мобилен сервиз със специализирано оборудвани автомобили.

Самата фирма е създадена в края на 2017 г., за да обслужва агробизнеса в района на Североизточна България и не само. "Работим с много производители в сферата на селското стопанство, осигурявайки им съвременна техника и поддръжка, и давайки възможност за широко приложение на рентабилни решения в прецизното земеделие", споделя управителят на Агротайм Техник Лазар Лазов.

В портфолиото на фирмата присъстват редица световни марки и продукти за машинните паркове на фермери от различни сектори и мащаби. Сред тях е датският бранд Samson, който е лидер в тороразпръскващата техника в Европа. Всички техни машини се произвеждат във Виборг - Дания, от най-висококачествени материали и по най-съвременни технологии.

Друга от големите в портфолиото на Агротайм Техник е Corbins. Това е фирмата, произвела първите компресори за подрязване и хидравлични повдигачи, както и други продукти, свързани с работата в овощни градини и лозя. В момента дружеството разполага с широк спектър от машини, за да задоволи изискванията в сектора, както и големи съвременни съоръжения, за да осигури качествено обслужване при производството, продажбите и следпродажбеното обслужване на своите клиенти.

Следваща в списъка, но не и по важност, е фирма ВК Технопол, добре позната в Украйна и чужбина. Тя предлага съвременни модели култиватори от серията АК, удобни и практични хидравлични и роторни брани, както и машини за мулчиране, подходящи за всякакъв тип почва. Всички машини се проверяват от отдел "Качествен контрол" и се тестват на собствена територия.

Агротайм Техник предлага и по-екзотични марки. Като например корейската LS Tractor, която скоро след основаването си през 1976 г. се налага като лидер в своята област - машини и електронни компоненти. Фирмата поддържа репутацията си благодарение на високото качество на своите продукти и на иновативните технологии, вложени в тях, при отлични конкурентни цени.

Друга интересна компания е NaanDanJain /НаанДанДжайн/ Иригейшън - водещ глобален производител и доставчик на индивидуални решения за напоителни системи от Израел. Дружеството предлага най-широк спектър рентабилни и индивидуализирани технологии в над сто страни.

"Амбицията на екипа е да предложи на пазара универсална техника в чувствителни сектори на земеделието. Подбрали сме непознати за България, но утвърдени в Европа и света, марки. Идеята е да привлечем вниманието на българските земеделци с качествени и високопродуктивни машини, при които съотношението цена-качество е в полза на потребителите, професионалните земеделски производители", добавя Лазов.

Освен сервизната дейност и продажбата на ново и употребявано земеделско оборудване, фирмата предлага и резервни части за почти всички марки трактори и инвентари.