Между 10 и 16 ноември най-голямото изложение за селскостопанска техника Agritechnica отново превърна Хановер в арена на редица очаквани и изненадващи премиери

Тази дизайнерска концепция успя да засенчи всички други новини на щанда на Massey Ferguson. Държан в тайна до деня на откриването, поразителният резултат е кулминация на шестгодишен проект за разработване на нова платформа за марката.

И какво стана ясно от това представяне? Е, мощността все още идва от дизелов двигател. Голямата новина се отнася до коренно новия начин, по който мощността се предава на земята. Компанията не казва нищо друго, освен че задната част на концептуалния трактор предава 10% повече мощност от всички настоящи трактори.

Нов е и начинът, по който двигателят е изолиран от новата кабина с висока видимост, което намалява нивата на шум и топлина. Също така заслужава да се спомене системата за надуване на гуми, която автоматично настройва налягането към променящите се условия, а по отношение на гумите Trelleborg - те са без въглерод.

Първите трактори от ново поколение Massey, които ще бъдат завършени в червено, се очакват в края на следващата година и макар крайният резултат да се различава от показания на Agritechnica, той все още е с радикален дизайн, съобщават от компанията.