Електрически регулируеми и отоплявани огледала за обратно виждане вече се предлагат като опция за тракторите от серия 1000 Vario.

Управляваните чрез терминала, телескопични огледала са проектирани така, че да дават на шофьорите добър изглед, дори когато тракторът е свързан към най-големите прикачни инвентари. Позиционните светлини също са прикрепени към корпуса на огледалото за по-добро ориентиране в движението по пътищата.

Защитата срещу кражба на трактор или гориво и неоторизиран достъп до двигателя се предлага под формата на новия незадължително кодиран ключ за вратата, запалването, капака на двигателя и дизеловия резервоар.

Гамата 1000 Vario сега се предлага с опционален информационно-развлекателен пакет и 4.1 звукова система, включваща субуфери и система за говорене свободни ръце с осем микрофона, инсталирани в покрива.

Контролно на терминала, е възможно да приемате AM/FM и цифрови канали и да възпроизвеждате от външни аудио източници чрез Bluetooth, USB или AUX. Приемането става чрез две антени, поставени на 90 градуса на прозорците.

Пуснати през 2014 г., малко над половината от приблизително 2 000 1000 трактора от серията Vario, продадени досега, се използват извън Европа. Вече доставени в 40 различни страни, около 300 машини работят в Германия.