Компанията дава възможност да отпадне самоучастието

Ти си фермер и искаш пари сега и то при изгодна лихва? Тогава можеш да се възползваш от новите, по-гъвкави условия за финансово подпомагане на земеделски производители на кредитиращата компания „Агрион финанс“. В разгара на есенната кампания, дъщерното дружество на лидера в управлението на земеделски активи „Агрион“, разработи за клиентите си специално предложение, насочено към тези, които искат развият бизнеса си или просто да инвестират в земеделски терени. Така те могат да получат изгодно средства, при облекчена, ускорена и изгодна процедура.

Достъп до финансиране

„Мярката дава възможност на повече земеделски стопани да имат достъп до финансиране. Това им помага, насърчавайки тяхната конкурентност и осъществяването на бизнес плановете им. Затова я направихме по-бърза, по-ефективна и значително по-евтина. Смятаме, че така ще разширим достъпа до евтино финансиране на много по-голям кръг от фермери, които са гръбнакът на модерното земеделие“, казаха от „Агрион финанс“.

Вноската – спрямо приходите

Лизингът на земя е най-търсената услуга, предлагана от дружеството, категорични са от компанията. Дружеството осигурява възможност на клиентите си да получат до 100% финансиране от размера на пазарната оценка на земята, която имат намерение да закупят. „Агрион Финанс“ гарантира прозрачна по-ниска лихва и ясни правила за целия период на кредита.

Друга важна стъпка за фермерите е изготвянето на индивидуален погасителен план за всеки лизингополучател. „Агрион финанс” може да разсрочи изплащането на земята за период до 10 години, като в зависимост от приходите на фермера, вноска може да се плаща дори само веднъж годишно.

Когато цената на избрания терен съвпада с пазарната оценка на земята, отпада изискването лизингополучателят да участва със собствени средства в сделката, а директно започва да си плаща вноските по лизинга. Това е сериозно облекчение за по-малките и средни земеделци, за които осигуряването на самоучастието често е сериозно предизвикателство, заявяват експертите. На практика, до сключването на договора за лизинг, фермерите нямат абсолютно никакви разходи и не влагат собствени пари. Гратисният период по главницата е до 12 месеца

Без такси и комисиони

„Агрион финанс“ не удържа такса за разглеждане на документите и за оценка на обезщетението. Пазарната оценка на желаната земеделска земя се извършва от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за лизингополучателя. Според стойността на предложения за обезпечение имот се определя размерът на отпуснатото финансиране. С тази стъпка на практика се подпомагат предприемачи, които тепърва градят основите на своя бизнес. Предвижда се и възможност дружеството да финансира разходите по прехвърлянето на имота.

Информация за пълните условия на финансовите продукти на „Агрион финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес www.agrion.bg/finance/, на националния телефон 0800 111 66 или във всеки един от офисите на дружеството в цялата страна.