е позицията на Ирландската асоциация на фермерите (IFA). Нейни представители се срещна с членовете на парламента на Ирландия като част от кампанията им за осигуряване на правителствените ангажименти в бюджета за октомври, които ще подкрепят земеделските производители, предвид непосредствените заплахи и дългосрочните предизвикателства пред сектора, информират от асоциацията.

„Земеделието е най-големият местен сектор в Ирландия с износ на стойност 13,7 млрд. евро през 2018 г. Това представлява 10% от общия ни износ и 12% от оборота в индустрията. Нашето послание днес е, че устойчивият растеж на този сектор се нуждае от политики, които насърчават инвестициите на ниво ферма, признават ролята на селското стопанство за постигането на балансирано регионално развитие и осигуряват жизнеспособни доходи на фермите “, обяви президентът на IFA Джо Хили.

И добавя: „Брекзитната несигурност влияние върху земеделските производители. Изпълнението на нашите предложения за бюджет може да им даде сигнал, че тяхната роля е призната и че правителството е готово да защити този ценен сектор. Представянето на предварителния бюджет на IFA съдържа набор от предложения за националното правителство по отношение на подкрепата за Brexit, което засилва настоящата криза с говеждо месо, усещана в цяла Европа. Земеделските производители не могат да продължат да носят тежестта на геополитическия въпрос. "

0 Ето и позицията на председателя на IFA Farm Business Мартин Стейпълтън: „Съществува значителна нужда от подкрепа за данъчното облагане, по-специално чрез инвестиране в оборудване, ефективно за емисии и премахване на дискриминацията в нашата данъчна система за самостоятелно заетите лица. По-рано тази година правителството публикува плана за действие за климата и съдържащите се в него амбициозни цели за селскостопанския сектор. Земеделските производители вече участват в значителни действия за смекчаване на климата и ние сме готови да направим повече. Въпреки това, ние се нуждаем от подкрепата и ръководството на правителството, ако е сериозно за изпълнението на този план."

0 Председателят на IFA за развитие на селските райони Джо Брейди: "Фермерските схеми трябва да останат централна част от правителствената политика, особено за сектора на сухото производство с ниски доходи. Жизненоважно е максимално използване на Плана за развитие на селските райони и всички схеми на земеделието да бъдат подкрепени и предвидени в Бюджет 2020.“

Приоритетите на МФА за разходите и данъците за Бюджет 2020 са следните:

0 Фонд Brexit: цялостен пакет от мерки за подпомагане на пазара, включително директна подкрепа за земеделските производители за включване на структурно и корекционно финансиране. Това ще включва отмяната на ограниченията за държавна помощ.

0 Увеличение на 38 милиона евро за фермери-бозаещи крави в допълнение към съществуващите схеми, като общото финансиране е до 100 милиона евро. Увеличено финансиране - от 50 милиона евро.

0 Премахване на дискриминацията в данъчната система за самостоятелно заети лица, включително кредита за данък върху доходите и надбавка.

0 Финансирането трябва да бъде увеличено до 120 милиона евро, за да се покрият всички настоящи и бъдещи искания за плащане и да се гарантира пълното разпределение на ПРСР.

0 Отпускане на 10 млн. евро за възобновяване на схемата за селскостопански план за земеделски производители с земи Натура.

0 Изчисляването на вноската за пенсия трябва да бъде в съответствие с Националната рамка за пенсиите, а тези, които са на земеделска помощ, да бъдат кредитирани с вноски от съответната институция.

0 Стратегическото приоритизиране на проектите за възобновяема енергия, базирани на общността възобновяеми енергийни източници, по отношение на планирането и достъпа до мрежата, за да се осигури потенциален допълнителен източник на доходи.

0 Въвеждането на зелен данъчен кредит, при който земеделските производители с излишък от енергия не могат да продадат обратно в мрежата.