Алма Давидова

Европейските фермери се радват на реколта повече от очакваното, трябва жегата и сушата.

Това препоръчва комисия на ЕС в последния доклад.

Това е отражение и на цените на зърното. На европейски пазар те са паднали до нови ниски нива под натискане от добрата европейска реколта и падащи цени на зърното в САЩ.

Жегата и сушата, очевидно, оставиха своя отпечатък по-специално при царевицата: потенциалните възможности да се получат и трябва да се коригират надолу. В отделно време се убива от обикновен пшеница, ечемик и твърда пшеница се увеличава.

Като всичко има плюс за всички култури

Една от причините за настоящите корекции е голяма добив на зърно във Франция. Там Министерството на земеделието също така наскоро коригира придобива на пшеница и ечемик нагоре. Това се препоръчва от много резкия спад в цените на френската пшеница и ечемик. Така Франция в момента има по-ниски експортни цени от Русия или Украйна за двата вида със зърно, които показват, че трябва да се намерят цените на Европа в Европа.

Който се е представил за миналото, е препоръчано комисионна да се увеличи на задържаните площи, в сравнение с предходната година с около 648 000 ха - до около 23,7 милиона. хектара.

Средният добив от пшеницата се изчислява да е малко по-височина от миналата година - 6,02 тона / хектар. В резултат реколтата на пшеницата в Европа ще е 142,7 милиона. тона. В сравнение с предходната година това е повече с 13,8 милиона. тона, или почти 11 процента.

Това е, че през новата пазарна година много повече европейска пшеница, включва фуражна, ще бъде достъпна за износ

Най-ниска цена от мека пшеница ще се увеличи с 4,1 милиона. тона - до около 25,5 млн. тона.

Цените на пшеницата от новата реколта на фючърсния пазар в началото на новия месец са само 164 евро на тон, което е около 11 евро по-надолу от преди четири седмици. Причината е представена в цените на пшеницата в САЩ и Франция, като най-добри прогнози за реколта от Русия и Украйна.

При оценяването площите в ЕС се оценяват на малко по малко от 12,2 милиона. ха, което е с около 64 000 ха по малко в сравнение с миналата година. Добивът на ечемик се оценява на 4,95 т / ха.

В резултат реколтата от ечемик ще възлиза на 60,5 млн. тона. Това ще бъде с 4,5 милиона. тона повече в сравнение с предходната година и с 0,8 милиона. тона повече от разкритото преди четири седмици. Изследването на комисия е оценено за много добри 8,8 милиона тона през новия сезон в сравнение с 8,0 милиона тона през предходната пазарна година.

Цените на ечемика са паднаха с цените на пшеницата.Фуражният ечемик се продава на 151 евро / тон, което е с 8 евро по-малко от преди четири-пет седмици.

Площта на царевицата в ЕС е 8,8 милиона хектара, което е увеличено с 523 000 хектара в сравнение с миналата година. Добивът на царевица се оценява на 7,76 т / дка с общ добив от 68,5 милиона тона. Това е малко по-малко от миналата година и 1,0 милиона тона по малко малко от очакваното преди няколко седмици.

Вносът на царевица се представя през новия сезон на 15,5 милиона тона, в сравнение с рекордните 24 милиона тона през предходната пазарна година. Цените също са по-ниски.

На фючърсния пазар царевицата се продава по 162 евро / тон за нова реколта. Това е с 16 евро / т по малко от предишните четири седмици.