Комбинацията от телешко и ананас има нещо неуловимо южно, тропическо. Месото става особено вкусно и нежно, ако изстискате пресен ананасов сок. Като гарнитура можете да сервирате царевица на скара и парченца ананас.

Продукти: 4 пържоли от 220-250 г всяка, 2 скилидки чесън, сол и прясно смлян черен пипер, растително масло за намазване

За марината: 2/3 чаша сладък чили сос, 1/3 чаша сок от ананас, 2 с.л. л. сок от лайм, настъргана кора от 1 лайм, 1/2 ч.л. млян кивмион

Приготвяне: Нарежете скилидките чесън наполовина и натрийте с тях всяка пържола от двете страни.

За маринатата смесете кората от лайм с останалите съставки. С получената марината залейте месото и оставете в хладилник за 2 часа.

Подсушете пържолите с домакинска хартия и гиизпечете на скара с растително масло или на грил тиган, около 4 минути от всяка страна за средно пържене. Посолете, поръсете с черен пипер и сервирайте.

Ако приготвяте пържолите на фурна, най-добре е първо за ги “запечатате” в леко намазнен тиган до златисто-кафяво от двете страни и едва след това да ги наредите в тава за печене. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 5-15 минути или до желаната степен.

Приятен апетит!