Екип огнеборци от Нови пазар спаси от пожар 20 пчелни кошера на местен стопанин, съобщи Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен.

В 16:33 часа вчера в пожарната в областния град е получила сигнал, че в землището на град Нови пазар горят сухи треви. На място е изпратен противопожарен екип от Нови пазар. Служителите успели бързо да потушат огъня, като не допуснали той да достигне пчелина.

Друг пожар в областта обаче е завършил със значителни материални щети. В 16:30 часа също вчера е получен сигнал, че от навеси на два съседни имота в село Средня е тръгнал огън.

Унищожени е покривната конструкция на навесите с площ около 90 кв. метра, два кубика дърва и един тон фураж. Загинали са и три домашни животни.

Огнеборците успели да потушат пожара, като не допуснали разпространението му в сграда. Най-вероятната причина за възникването на огъня е късо съединение в електрическата инсталация.

Също вчера следобед противопожарната служба в Шумен получава сигнал, че в землището на село Пристое горят отпадъци. На място е изпратен екип от Каолиново. Огнеборците овладели пожара, като не допускат разпространението му върху близките три сгради и посеви с площ около 20 декара.

Заради продължителното засушаване опасността от пожари тези дни е повишена в цялата страна. Рискът е по-голям днес и на 6 септември, докато за утре се очаква леко захлаждане с възможности за незначителни превалявания.