Поливането в горещините е повече от задължително. Най-добре да се прави сутрин рано или вечер късно, но така, че цветята да не нощуват мокри.

Подхранването на едногодишните цветя също е задължително. Спазва се досегашният режим на хранене през 10-14 дни или както е описано на етикета. При многогодишните и особено при дърветата и храстите е добре до края на месеца да се даде една последна порция тор за годината.

Борбата с плевелите също е задължителна.

Внимание!

Инспектирайте много внимателно хризантемите за ръжда и листни въшки. Има опасност от заразяване на далиите с мана и брашнеста мана, както и от нашествия на щипалки по цветовете.

Как да “поливаме”, докато ни няма

Има растения, които биха издържали няколко дни без поливане, но има и такива, които изискват ежедневни грижи. Спокойно можете да оставите седумите и кактусите за цяла седмица. За мушкатата и сакъзите също не бива да се притеснявате много, ако отсъствате 2-3 дни. Но петуниите, калибрахоето и тагетесите ще започнат да страдат за вода още на втория ден. Не е нужно да изпадате в комични ситуации, като например да струпвате всички цветя в банята. Ето как да се справите със ситуацията.