Десет котки от 9 държави дефилираха с модни дрехи в хотел в Ню Йорк. Това беше забавен начин да съберем средства на приюти за животни в града, казва организаторката на събитието Елис де Алмейда пред ntdtv. Участваха котки от САЩ, Великобритания и от такива далечни страни като Египет.

Всички средства от събитието ще отидат за благотворителност - в служба, която се занимава с намиране на стопани за котки и кучета от приюти.

Олга Силва, стопанка на котарака Уасаби, обяснява, че той е едно от спасените животни. Тримесечното коте било изхвърлено в кофа за боклук и било спасено от ветеринарна лекарка. Живял при нея една година, но имал много вродени дефекти - проблеми с лапите, с дихателната система и др. След това Олга го осиновила и много работила с него.

Хотелът, в който се провежда котешкото дефиле - "Algonquin", също е свързан с осиновени животни. От 30-те години на миналия век тук едно след други живели 12 бездомни котки. Сега в лобито на хотела живее котаракът Хамлет. Той е приютен тук през 2017 г.

Котаракът Хамлет, който живее в лобито на хотела от 2017 г.
Котаракът Хамлет, който живее в лобито на хотела от 2017 г.