Вярвам, че това повдигнато обвинение е недоразумение. Синът ми е работил с прокуратурата в рамките на година и половина за установяването на тези корупционни практики.  Така председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов защити в ефира на Би Ти Ви сина си Калоян Костадинов - задържания по делото срещу Миню Стайков за измама с евросубсидии зам.-шеф на Фонд "Земеделие". Калоян Костадинов вече е пуснат и втори ден е на работа.

Евтим Костадинов обясни, че повдигнатото към сина му обвинение е, че е формирал работна група по заповед на ръководителя на фонда. Тя е трябвало да даде становище относно документацията на една от фирма, но не ставало въпрос за лозаро-винарската програма, а за друга. Групата не е имала правомощия да отпуска пари, такива изобщо не са били преведени. По това време случаят с Миню Стайков изобщо не е бил на дневен ред.

Председателят на Комисията по досиетата беше категоричен, че синът му не познава Миню Стайков и няма луксозни коли от него. По думите му арестът можело да бъде косвена атака и към самия него. "Докладът от проверките на къщите за гости беше завършен в понеделник, акцията срещу работната група е извършена на следващия ден. Не внушавам нищо, просто обръщам внимание", каза още Костадинов.