Използвайте млади кочани

Продукти: 6 млади кочана царевица, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 4 суп. лъж. масло, 1 ч. чаша сметана, 4 ч. чаши бульон (или вода), 1 ч. лъж. млян кимион, 0,5 ч. лъж. червен пипер, сол и млян черен пипер на вкус

Приготвяне: С помощта на остър нож отделете царевичните зърна от кочана.

В тенджера разтопете маслото и в него запържете нарязания лук и чесъна. Добавете кимиона и червения пипер. Посолете и добавете черен пипер на вкус. Задушавайте около 10 минути при непрекъснато бъркане, докато зеленчуците омекнат.

Добавете изчистените царевични зърна и бульона (водата). Оставете да кипне и варете на слаб огън около 10 минути. С помощта на блендер пюрирайте до получаването на еднородна маса.

Прибавете сметаната, разбъркайте и можете да сервирате.