Освежаващ чийзкейк с киви

19 юли 2019
Кулинария
15039
 

Не се пече

Продукти: 200 г бисквити, 100 г масло

За белия крем: 400 г крема сирене (най-малко два пъти претрита извара), 350 мл сметана (33% масленост), 150 г пудра захар, 1 голяма опаковка ванилова захар, сок от 1 лимон, 10 г желатин

Киви слоя: 1 кг киви, 200 г пудра захар, 20 г желатин

Приготвяне: Смачкайте бисквитите на малки парченца и добавете разтопеното масло. Разбъркайте. Пригответе кръгла тава с диаметър 24 см и покрийте дъното ѝ с хартия за печене. Изсипете от бисквитената смес на дъното и оформете блата.

Разбийте сметаната с ванилията и пудрата захар до получаването на пухкав крем. Желатинът се разтваря според указанията на опаковката. Към крема сирене (или извара) добавете лимоновия сок, набъбналия желатин и разбъркайте. Добавете битата сметана и отново разбъркайте. Изсипете крема върху бисквитения блат. Оставете малко сметана за украса.

Вземете малка купичка и увийте дъното и страните от външната страна с фолио за свежо съхранение. Поставете я в средата на сметановия крем. Така ще оформите “леглото” за пълнежа от киви. Поставете в хладилника за 2 часа, след което извадете и внимателно отстранете купата, заедно с фолиото.

Обелете кивито и пасирайте с помощта на блендер. Добавете захарта и сложете на слаб огън.

Препоръчваме ви обаче да не варите кивито, защото така ще загуби цвета си. Достатъчно е няколко часа предварително в отделен съд да нарежете плода и да го посипете с нужното количество захар. Тя постепенно ще се разтопи.

Ако все пак решите да варите, добавете накрая наколко капки сладкарска боя.

Пригответе желатина според указанията върху опаковката и го прибавете към кивито и разбъркайте. Оставете малко да се охлади и изсипете върху белия крем. Заравнете и оставете в хладилника за няколко часа, за да се стегне.

Още от Кулинария
0

Тортата, направена от сладко тесто без мая със слой от пресни плодове, сушени кайсии, стафиди и ядки, е невероятно вкусен и здравословен десерт, който е много лесен за приготвяне

0

Продукти: за тестото: 2 яйца, 250 мл кисело мляко, 1 чаена лъжичка сол, 0,5 ч. лъж. сода, 3,5 ч. чаши брашно, 250 г маргарин За пълнежа: 300 грама мляно пилешко месо или пилешки гърди, 150 г гъби

0

Салатата няма да отнеме много време за приготвяне, но ще зарадва гостите ви. Продукти: 200 г пилешки черен дроб, 200 г консервиран зелен грах, 200 г консервирана царевица, 200 г моркови

0

Ябълките, особено печените, са изключително богати на витамини и минерали. Печените ябълки са незаменими за хора, които имат проблеми с храносмилането

0

Мързеливите зелеви сарми с пилешко филе, изпечени на фурна в гъст сос от заквасена сметана и домати, според някои са дори по-вкусни от сърмите с прясно зеле

Последни новини
0

Тази година беше черна за много европейски пчелари, особено във Франция и Италия, където непредвидимото време доведе до това, което се нарича най-лошите реколти от мед

0

Ябълките са овощен вид, при който има голямо сортово разнообразие. Според растежа и плододаването им те могат да се разделят в 4 групи. . Тип спър сортове - плододаването е върху късите 2-3-годишни

0

Така те стават по-меки и миришат по-силно Веднага след отбиването на котетата специалистите препоръчват да им се дава сухата храна с добавяне на вода. Така гранулите стават по-меки

0

Изграждат се в някое защитено кътче на двора Култивационните съоръжения, каквито са парниците и оранжериите, вече не са рядкост за много от любителските градини

0

Когато телетата се отглеждат при подходящи условия, дневният прираст отговаря на нормите. Хигиенните недостатъци на помещението могат значително да намалят здравословното състояние на младите животни

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Двама президенти и интелектуалци в сграда на годината в Лозенец Президентите Георги Първанов и Петър Стоянов, ексминистри, бизнесмени, посланици, интелектуалци се събраха в “Резиденция Диневи Лозенец” на традиционната коледна вечеря, организирана от предприемачите спомоществователи Динко и Йордан Диневи

Актьорът замина за Истанбул, където в събота разгледа най-голямото киностудио в Европа. Ивайло сам разказа, че там е имало “най-различни улици и зали от различни епохи от миналото на Турция, включително и репродукция на двореца на султан Абдулазис”. Той пусна и няколко снимки от студиото в личния си профил във фейсбук

Всички изследвани марки не спазвали рецептата Предлаганите у нас шоколади са с повече захар, по-малко какао, а в част от тях има и палмово масло. Това показва изследване на “Активни потребители” на 27 от продаваните марки. Организацията е взела проби от продукти на големи производители като “Монделийз”, “Нестле”, “Линдт” и на по-малки от Полша