Можете да си хапвате, без да се притеснявате, че ще напълнеете

Продукти: за основата - 2 тиквички, пресен копър и магданоз, 4 яйца, 2-3 суп. лъж. брашно, сол и черен пипер.

4 за пълнежа : 300 г кайма, 1 глава лук, 100 г кашкавал, сол и черен пипер, олио за пържене, зелени подправки.

Приготвяне: Подготовката е много проста и винаги се получава вкусно и ефектно.

Подготовка на основата за рулото: Тиквичките се настъргват на едро ренде и се оставят известно време да им се стече водата. Прехвърлят се в купа, като допълнително леко се изстискват. Добавяг се яйцата, сол и черен пипер. Прибавят се ситно нарязаните копър и магданоз и брашното. Разбърква се добре.

Тестото от тиквички се изсипва в правоъгълна тава, която сте покрили с хартия за печене. Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 15-20 минути.

През това време пригответе пълнежа. Най-добре е да използвате пилешка кайма. Нарежете лука на ситно и го запържете до златисто в малко мазнина. Добавете каймата. Когато и тя се запържи, отстранете от котлона, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Основата трябва да е готова. Оставете пълнежа малко да поизстине и прибавете нарязания на малки кубчета кашкавал. Разбъркайте добре. Разпределете върху основата и внимателно завийте на руло. Както е завито в хартията за печене, върнете рулото във загрятата фурна за още 10 минути, докато кашкавалът се разтече.

Готовото руло можете да сервирате както топло, така и охладено. Даже можете да го вземете със себе си, когато отивате на пикник.