Рецептите на месо със сини сливи са "класика в жанра". Ястието може да се предложи както като основно, така и като предястие. Вариантът с пилешко месо е много подходящ за онези, които са решили да отслабват. И това си има своето обяснение - рулото се пече на фурната и не се добавя никакво масло.

Необходими продукти: 2 пилешки филета, голяма шепа сушени сини сливи, около 100 г кашкавал, сол и черен пипер на вкус, подправки за пиле.

Приготвяне: Измийте пилешките филета, подсушете с домакинска хартия. Разрежете всяко от филетата по дължина, като не стигате до края, а оставите около 1 см неразрязано. Разтворете филетата и ги начукайте внимателно с домакински чук или с тъпата страна на ножа.

Подгответе лист фолио. Разстелете го и го поръсете със сол и подправки. Можете да използвате едросмлян черен пипер, индийско орехче, червен пипер, синапено семе и пр. Можете да използвате любимите си подправки. Подреждаме филето върху фолиото с подправки.

Кашкавалът се настъргва, няма значение на ситно или едро ренде, и се разстила върху месото.

Сушените сини сливи предварително се накисват в гореща вода. Можете да използвате както цели сливи, така и половинки или нарязани на ивици. Подредете ги върху месото и оформете рулото. Можете да фиксирате краищата с клечки за зъби. Завийте плътно рулото във фолио.

Поставете в тава за печене. Налейте чаша вода и поставете във фурната. Печете 30-40 мин. при 200 градуса. Извадатете от печката и премахнете фолиото. Оставете малко да поизстине и нарежете. (ХФ)