Какво можете да приготвите от картофи и яйца? Днес ви предлагаме оригинално ястие - розички. Това ястие ще украси празничната ви трапеза - може да сервирате като гарнитура или топло предястие с любим сос. Розите са плътни, с хрупкава коричка отвън и меки и въздушни отвътре.Опитайте, ще ви хареса.
Продукти: 8 средно големи картофа, яйце, 50 г масло, сол.
Приготвяне: По-лесно е отколкото предполагате. Картофите се варят в подсолена вода до готовност. Изсипете водата и смачкайте. Добавете маслото и оставете малко да се поохлади.
Прибавете яйцето и енергично разбъркайте. Не се престаравайте, обаче, защото картофеното пюре може да стане жилаво и вискозно.
Включете фурната предварително да се загрее до 200 градуса. Напълнете сладкарския шприц с пюрето, като предварително сте поставили дюзата с желаната форма. Покрийте дъното на тавата за печене с хартия. Започнете да оформяте розите. Съветваме ви да ги правите по-обемни. Така ще се получат по-красиви и по-апетитни форми.
Поставете във фурната. Времето за печене е различно, в зависимост от фурната, но приблизително ще са ви нужни 10-20 минути. Наблюдавайте печенето и веднага щом розите се зачервят ги извадете от фурната. Прехвърлете ги в плоска чиния, върху който сте наредили листа от зелена салата. Отгоре можете да ги поръсите със ситно нарязан зелен лук и ситно нарязана червена или жълта чушка.
Коментари