"Днес имаме жълт код за по-голямата част от старната и оранжев за южната и източната част. В южните райони и източните ще има гръмотевици. Валежите там ще продължат и през нощта срещу четвъртък и до обяд на следващия ден". Това заяви пред БНТ дежурният синоптик на НИМХ Мартин Стойчев.

"Температурите ще са малко по-ниски по Черноморието. В столицата очакваме около 21-22 градуса. Градушки се очакват в централните и източните райони на Южна България", добави той.

"Не е аномалия. Интересен месец е юли. Нормални температури за този период от лятото са между 21-26 градуса, но времето изненадва и с такива до 45 градуса. В Гърция е значително по-топло, но и там ще има валежи", обясни Стойчев.

"Разхлаждането ще продължи и тези дни. В четвъртък ще остане ветровито и хладно. Петък ще премине без валежи, вятърът ще отслабва. В събота вятърът ще се обърне от юг и ще се повишат температурите с няколко градуса. Неделя отново нахлува хладен въздух и следващата седмица ще започне с ветровито, хладно и дъждовно време, ще има и гръмотевици", заключи той.

Графика: НИМХ
Графика: НИМХ