Знаете ли, че кучетата може да се сприятеляват не само с хора? Златният ретривър Барли от година и половина не се раздeля със своето плюшено миникопие Флъфи. Кучето живее със стопаните си Зита и Марк в Амстердам.

Барли и Флъфи са неразделни. Барли получава Флъфи още първия ден от пристигането си у дома. Те наистина пораснаха заедно, казва Марк. Барли навсякъде разнася Флъфи. Всяка сутрин, след като се събуди, Барли скача в кревата ни заедно с Флъфи.

И всяка вечер, като се приберем вкъщи, Барли ни посреща и ни носи Флъфи като подарък. Златният ретривър взема играчката, когато е неспокоен или ако чуе висок звук като например включена прахосмукачка. Естествено Барли спи с Флъфи. Дори го носи във ваната, така че къпем и играчката. Дори излизат заедно навън, за да си "свършат работата".

Флъфи има и по-голям "брат", но Барли не му обръща никакво внимание. Всъщност 1,5-годишният златен ретривър е унищожил всички свои меки играчки, но нито веднъж не е закачил Флъфи. Той направо се грижи за него.

Когато преди няколко седмици кастрирахме Барли, му се наложи да носи медицинска яка. И толкова ни беше мъчно за него, че взехме и една яка за Флъфи. Това определено утеши кучето.

Флъфи е най-добрият приятел на Барли и любима играчка. Мисля, че Барли е доволен от вниманието, което получава, когато разнася навсякъде Флъфи, убедени са Зита и Марк.