Тръгвате на почивка с котката си?

05 юли 2019
Домашни любимци
11817
1 2 3 4
 

Смело решение, особено от гледна точка на комфорта на любимката ви

Ще ви помогнем, като ви посочим кои начини за пренасяне на котка са неподходящи:

Държане на котката на ръце в автомобил

Крайно неподходящ вариант дори да сте в собствената си кола. Щом изпадне в паника, дори малкото безобидно, добродушно писенце се превръща в дращеща фурия. Нежеланите последици са безброй: взаимно нараняване, скачане дори в движение, отскубване по време на почивка, мъчително преследване и залавяне след много усилия. А често и загубване на самото животно.

Носене на котка в чувал

Чувалът всъщност пропуска достатъчно въздух, но не бива да бъде използван освен в изключително належащи случаи.

Има, разбира се, има и алтернативни вараинти при пътуване. Единият е картонени кашони

Ако кашонът е само от велпапе или друг лесно разрушим материал, той е непригоден. Устойчиви кутии от здрав картон могат да бъдат използвани за краткотраен пренос на малки котета.

За транспортиране на 10-седмично коте се препоръчва размерите на кутията да бъдат 30x30x30 см. Но кашонът не бива да бъде и прекомерно голям. Защото котката няма да има опора - ще се плъзга по дъното му. Важно условие е да бъдат направени достатъчен брой пролуки за въздух.

Чанти

Не бива да се използват чанти от въздухонепроницаем материал. Трябва да се има предвид, че в тъмните, тесни чанти (особено с пластмасово покритие) няма достатъчно въздух. И може да се стигне до прегряване на животното. Лапите на животното се изпотяват, а понякога котката дори се запъхтява.

За къси разстояния може да се използва чанта с цип, ако в нея влиза достатъчно въздух. Но ципът не бива да се затваря докрай. Оставя се малка дупка, а котката се поставя с главата по посока на този отвор.

Животното е много по-спокойно, когато нослето му безпрепятствено вдишва въздух от това място. Но да се внимава ципът да не се отвори. Щом подаде цялата си глава навън, котката е спечелила. Животното вече трудно може да бъде удържано.

За по-голяма сигурност над чантата може да се опъне добре закрепена мрежа срещу опити за бягство. Никога не бива да се оставя котка в чанта без надзор.

Още от Домашни любимци
0

Кучетата от различни породи, както и отделните кучета от една и съща порода, губят и отново "придобиват" козина с различна скорост. Ако кучето живее в топло жилище (без климатик),

0

Какво съветват ветеринарните специалисти? От каква възраст кученцето може да се къпе? Това е един от първите въпроси, с които се сблъскват нямащите опит стопани.

0

В английското графство Нотингхемпшир вече има едно семейство милионери повече и това става благодарение на котарака Сладкишчо, съобщават британските таблоиди.

0

Това ни пита Росица Димитрова от София Въпреки че котките са хищници, те се нуждаят от влакнини, витамини и растителни протеини. Чeсто полезните компоненти може да се "доставят" с плодове.

0

Как да охладите водата им? За много аквариумни риби температура на водата над 26 градуса вече не е приятна. Как да охладите водата в аквариума? Отхлупете аквариума По този начин ще се увеличи

Последни новини
0

Общо 46 европейски лалугера бяха уловени в района на Сливен и освободени в последната останала колония на вида в Натура 2000 зона „Западна Странджа“ през изминалия месец.

0

"Пиша този материал по повод на статията „Истината на професора за свищевите пчелни майки", отпечатан в бр. 126 на вестник "Пчела и кошер". Изказвам свое мнение,

0

Продукти: 24 (2 пак.) слепени шоколадови бисквитки с крем (за блата), 55 г масло (за блата), 240 мл сладкарска сметана (за пълнеж), 170 г млечен шоколад (за пълнежа),

0

. Присаждането трябва да се прави в по-хладни и облачни дни. . Най-добре е да става много рано сутрин или късно вечер, когато температурите са по-ниски. .

0

В края на сезон 2019/2020 запасите от рапица на планетата могат да достигнат 6,72 милиона тона. Това е с 11% по-малко от настоящия сезон (7,6 милиона тона).

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Средното възнаграждение на възрастните хора се е вдигнало с 54,32 лв. за 4 г. Таванът спестил 15 млн. лв. през миналата година Пенсиите на 4794 пенсионери за над 620 хил. лв. са били запорирани през миналата година заради неплатени сметки за ток, вода и парно, дългове към данъчните или банки, както и за издръжка

Тв журналистката пак ще прави предаването си “Отблизо” по обществената телевизия и в новия тв сезон. Това обяви самата тя към своя публикация в инстаграм. Там показа кадри от сватбен ритуал, с който започва живота на всяко младо семейство в село Брезница. Те ще бъдат включени и в нейното издание. “Гледайте “Отблизо с Мира” от 15 септември

Ученици от семейства, пристигнали в Англия и Шотландия от Източна Европа, търпят нарастващи изблици на расизъм и ксенофобия, показва проучване, цитирано от “Гардиън”. Децата се оплакват, че учителите не само не ги защитават, но сами участват в тормоза или се подсмихват отстрани. 77% от запитаните казват, че са били жертва на малтретиране