Цветя, с които да украсите лятото

04 юли 2019
Цветя
12555
1 2
 

Всички цветя си имат силни и слаби страни. Например, английските мушката спират да цъфтят в най-големите жеги, летният гербер не отваря цветовете си, когато времето е мрачно, левизията ще страда при преовлажняване на почвата и дори може да загине, същото важи и за калдъръмчетата. Ако вече сте си изпатили с изброените цветя, ето някои по-нови и нетрадиционни предложения:

Винката обожава жегата

Хранете обилно, за да цъфти много

Catharanthus roseus е невероятно едногодишно цвете за нашите ширини. Цъфти обилно с красиви бонбонени цветове предимно в розови тонове. Листата са лъскави, а самото цвете можете да намерите в изправен и каскаден вариант.

Винката се отглежда лесно, стига да разберете какво точно изисква. Три са основните й желания:

1. Много топлина. Без нея се задържа растежът, а цветовете са значително по-малко и по-дребни. Възможно е пожълтяване на листата. Като казваме "много топлина", имаме предвид само нея. Преките слънчеви лъчи, особено в следобедните часове не са препоръчителни.

2. Редовно, но умерено поливане. Преполиването е пагубно за винката.

3. Редовно подхранване на десетина дни. В противен случай цветовете избледняват и издребняват, а самото растение залинява.

Лантаната е желязна

Напада я само белокрилката

Пеперуденото цвете вече е доста разпространено в търговската мрежа. Променливите цветове се харесват на любителите. Освен това растението се отглежда лесно. Няма нужда от много подхранване, но редовното поливане е задължително. Ако се случи лантаната да увехне, не се притеснявайте. Веднага след обилната поливка листата ще се възстановят, но не и цветовете. Затова избягвайте стресови ситуации.

Лантаната обича слънцето, но се справя и при частично засенчване. Следете за появата на белокрилка. Търсете мушиците и яйцата им по долната повърхност на листата. Вземайте мерки бързо, ако си имате неканени гости.

Още от Цветя
0

В род Artemisia се подвизават между 180 и 400 представителя. Те са издръжливи тревисти или полухрастовидни растения, от които се добиват етерични масла.

0

Има опасност да се самозасее Нигелата не обича да я местят. Затова, ако решите да засявате семена, направете го директно. Периодът на засяване е изключително разтегнат.

0

Семената се събират сега Полезната и красива нигела може да се срещне в цялата страна. Нигелата е и чудесна подправка. Семената й се използват в кулинарните шедьоври в Индия, Средния Изток,

0

Здравейте! Нещо ми яде розите. Моля помогнете! - Ади Василева от Пловдив. Виновникът е пчела, колкото и чудно да звучи. Листогризещи пчели (Megachile spp.) или т.нар.

0

Лечебните качества са безброй В семената на нигелата, т.нар. черен кимион, се съдържат над 100 вещества, от които мастни киселини, етерични масла, протеини, витамини, минерали, сапонини,

Последни новини
0

Общо 46 европейски лалугера бяха уловени в района на Сливен и освободени в последната останала колония на вида в Натура 2000 зона „Западна Странджа“ през изминалия месец.

0

"Пиша този материал по повод на статията „Истината на професора за свищевите пчелни майки", отпечатан в бр. 126 на вестник "Пчела и кошер". Изказвам свое мнение,

0

Продукти: 24 (2 пак.) слепени шоколадови бисквитки с крем (за блата), 55 г масло (за блата), 240 мл сладкарска сметана (за пълнеж), 170 г млечен шоколад (за пълнежа),

0

. Присаждането трябва да се прави в по-хладни и облачни дни. . Най-добре е да става много рано сутрин или късно вечер, когато температурите са по-ниски. .

0

В края на сезон 2019/2020 запасите от рапица на планетата могат да достигнат 6,72 милиона тона. Това е с 11% по-малко от настоящия сезон (7,6 милиона тона).

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Средното възнаграждение на възрастните хора се е вдигнало с 54,32 лв. за 4 г. Таванът спестил 15 млн. лв. през миналата година Пенсиите на 4794 пенсионери за над 620 хил. лв. са били запорирани през миналата година заради неплатени сметки за ток, вода и парно, дългове към данъчните или банки, както и за издръжка

Тв журналистката пак ще прави предаването си “Отблизо” по обществената телевизия и в новия тв сезон. Това обяви самата тя към своя публикация в инстаграм. Там показа кадри от сватбен ритуал, с който започва живота на всяко младо семейство в село Брезница. Те ще бъдат включени и в нейното издание. “Гледайте “Отблизо с Мира” от 15 септември

Ученици от семейства, пристигнали в Англия и Шотландия от Източна Европа, търпят нарастващи изблици на расизъм и ксенофобия, показва проучване, цитирано от “Гардиън”. Децата се оплакват, че учителите не само не ги защитават, но сами участват в тормоза или се подсмихват отстрани. 77% от запитаните казват, че са били жертва на малтретиране