Оригинално оформена и поднесена
Продукти: 100 г варено пилешко филе, 100 г твърд кашкавал, 10-15 маслини без костилки, майонеза на вкус, 1 краставица, 2 домата
Приготвяне: Варено пилешко филе се нарязва на ситно. Нарежете маслините на кръгчета.
Настържете кашкавала на ситно ренде. Подправете с майонезата и разбъркайте.
Отделете малко количество от кашкавала и маслините за украса.
Сипете салатата в голяма плоска чиния и я оформете като парче диня.
От краставицата издълбайте меката част, заедно със семките, а по-твърдата част оставяме за оформяне ня салатата от горе. По същия начин постъпваме и с доматите.
Плътната част от краставицата настъргваме на едро ренде, а доматите нарязваме на малби парченца. Маслините разрязваме на четвъртинки.
Върху "парчето диня", оформено от пилешкото меси разпределяме нарязаните домати, така че да покрият изцяло.
От отделения настърган кашкавал оформяме бялата част от динята, а от настърганата краставица - зелената кора. Отгоре подреждаме маслините, които играят ролята на динените семки.
Коментари