Eвропейските животновъди търсят фуражи с високо съдържание на белтъчини

25 юни 2019
Животновъдство
5121
Няма снимка
Снимка: De Heus
 

80% от общото потребление на фуражи в европейските животновъдни ферми се произвеждат в ЕС, което е положителен тренд, съобщава Еc.europa.eu.

Еврокомисията публикува последния си "Балансов отчет по фуражни протеини в ЕС", който съдържа комплексен обзор на фуражните запаси в ЕС. Публикацията е пряко свързана с изпълняването на изискването на изискването за развитието на производството на растителни белтъчини в ЕС, в което е отразено по какъв път трябва да се развива производството на такива белтъчини, за да е целесъобразно както икономически, така и екологично. Едно от предложенията, съдържащи се в този доклад, е усъвършенстване на анализа на пазарната ситуация и повишаване на прозрачността на пазарите чрез усъвършенстване на механизмите на мониторинг, което и доведе до появата на актуализиран балансов отчет с данни за запасите и доставките на фуражи, за търсенето на различни фуражни източници на белтъчини и техния оборот, като при това за първи път са включени данни за грубите фуражи.

Цифрите показват контраст между високото равнище на самоосигуреност с продукти с ниско съдържание на белтъчини - такива като грубите фуражи, и ниското равнище на такива продукти с високо съдържание на белтъчини - като соевите култури.

Ако говорим за съдържание на белтъчини, то балансовият отчет също показва, че в ЕС има високо равнище на на самоосигуреност с фуражи със съдържание на белтъчини под 15%, , както и с такива, в които съдържанието на белтъчини надвишава 50%. Това равнище съставлява 97% и 92% съответно. В същото време ЕС произвежда само 29% от потребяваните обеми фуражи със съдържание на белтъчини от 30 до 50%.

Още от Животновъдство
0

Заради африканска чума по свинете в камбоджанските провинции Ратанакири, Тбонгхмум, Свей-Рьенг, Такео и Кандал са загинали 3 211 свине, съобщава AsiaNews.

0

От момента на появата на АЧС във Виетнам опасното вирусно заболяване по свинете вече е потвърдено във всички провинции на страната с изключение на Нинтхуан, съобщава VietNam News.

0

 За 8 нови огнища на африканска чума по свинете през последната седмица в румънския окръг Гюргево, съобщава Adevarul. Службата по безопасност на храните (DSVSA) - Гюргево, съобщи,

0

От днес и армията се включва в засиления контрол върху придвижването на хора и превозни средства в зоните, в които са открити заразени с африканска чума прасета, съобщава БНР..

0

Стадо овце намери полянка със сочна зелена трева в парижкото предградие Сен Дени, съобщава Est Republicain. Те бяха доведени тук от участници в проекта "Градски пасторализъм".

Последни новини
0

Поредно нападение на кафява мечка в село Кладница беше регистрирано през последната седмица на месец юни, съобщи БНР. Животното е нападнало и унищожило четири пчелни кошера в пернишкото село,

0

За 18-ти път от 23 до 27 юли 2019 г. село Гавраилово ще бъде домакин на празникът, превърнал се в традиция. Производители и овощари от цялата страна ще се включат за пореден път на събитието "Златна

0

Сиво гниене се проявява чак до прошарване и узряване на гроздето. По зърната се появяват бледокафяви петна, от които кожицата лесно се обелва. При влажни условия, каквито настъпиха,

0

Атмосферното налягане ще е около средното за месеца. През нощта ще бъде ясно и тихо. Призори на места в източните райони ще се образуват краткотрайни мъгли. Утре ще е предимно слънчево.

0

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева се среща с инж. Васил Василев, председател на Националното ловно-рибарско сдружение Съюз на ловците и риболовците в България (НЛРС-СЛРБ),

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тържествена проява , посветена на годишнината от рождението на Апостола на свободата, се проведе днес пред паметника на Васил Левски. В събитието участваха председателят на Общински съвет Силистра- д-р Мария Димитрова, зам.-кметовете г-жа Денка Михайлова и инж. Тихомир Борачев, секретарят на общинска администрация г-н Ростислав Павлов, зам.

Бившата ръководителка на румънската Национална дирекция за борба с корупцията (НДБК) Лаура Кодруца Кьовеши остава единственият кандидат на Европейския парламент за поста главен прокурор на Европейската прокуратура, съобщава информационният сайт Зиаре. Източници от ръководството на ЕП потвърдиха пред Зиаре,

Джанет Джексън, Крис Браун и Фифти сент ще гастролират в Саудитска Арабия, за разлика от Ники Минаж, която бойкотира кралството в знак на подкрепа на правата на жените, предават Асошиейтед прес и Франс прес. Американските изпълнители бяха включени в афиша на "Джеда уърлд фест". Той се открива днес и ще продължи почти един месец, предава БТА.