Продукти: 5-7 печурки, 2 топени сиренца (триъгълничета), 200 г броколи, 1-2 картофа, 1 морков, сол, растително масло

Приготвяне: Гъбите се почистват, нарязват и се задушават в масло за 5-10 минути. Морковът се настъргва на ренде и също прибавя към гъбите. Броколите се разделят на по-малки съцветия. Можете да използвате както пресни броколи, така и замразени. В този случай е нужно предварително да размразитеброколито, за да може да се реже. Почистете и нарежете картофите.

В тенджера с вряща вода изсипете всички продукти. Прибавете сол на вкус и варете около 10 минути. През това време топеното сирене се нарязва на дребни кубчета или се настъргва с ренде. Добавете към супата и продължете да варите още 5 минути, докато сиренето се разтопи. Ако искате можете да добавите шепа сушен копър. Оставете супата още малко върху топлия, изключен котлон.

Сервирайте с препечени филийки или крутони.