Продукти: 2 яйца, 1 ч. ч. кисело мляко, 1 ч. лъж. сода бикарбонат, 1/2 ч. ч. олио, сол на вкус, 12 суп. лъж. брашно, 1 к. л. черен пипер, 1 к. лъж. червен пипер, 2 картофа, 200 г мек салам
Приготвяне: Яйцата се разбиват и се добавят киселото мляко, в което е разтворена содата бикарбонат, олиото и солта. Сипват се брашното, черният и червеният пипер и всичко се разбърква много добре.
Картофите се сваряват, обелват и заедно със салама се нарязват на кубчета.
Прибавят се към сместа за кекса и се разбърква внимателно. Изсипва се в намаслена тавичка, намазана с олио.
Картофеният кекс се пече във фурна при 200-220 градуса до готовност.
Коментари