Можете да сервирате с любимите си сосове

Продукти: 4 средно големи картофа, 1/4 ч. ч. зехтин, 1/4 ч. лъж. морска сол, 1/4 ч. лъж. чесън на прах, 1/4 ч. лъж. червен пипер, 1/4 ч. лъж. черен пипер, 2 суп. лъж. нарязан пресен магданоз, 1/4 ч. ч. настъргано сирене пармезан, 2 ч. ч. кубчета лед

Приготвяне: Загрейте фурната до 230 градуса. Старателно измийте картофите (ако искате, можете да ги обелите). Нарежете ги на ивици.

Прехвърлете картофите в купа с вода и добавете 2 чаши кубчета лед. Оставете за 30 минути, след това подсушете с домакинска хартия.

В голям пакет за печене, който се завръзва, смесете 1/4 ч.л. сол, 1/4 ч.л. чесън на прах ,1/4 ч. л. червен пипер и 1/4 ч. л. черен пипер. Добавете картофите и разклатете добре. Тогава добавете 1/4 ч. ч. зехтин и отново разклатете, докато картофите се покрият със сместа.

Покрийте тавата с пергаментова хартия или хартия за печене. Изсипете картофите и ги разпределете на един пласт.

Печете 40-50 минути, докато картофите станат кафяви и хрупкави.

Докато картофите се пекат, в голяма купа смесете 2 суп. лъж. нарязан пресен магданоз и 1/4 ч. ч. настърган пармезан.

Извадете картофите от фурната и ги прибавете към сирната смес. Разбъркайте много добре, така че магданозът и пармезанът да полепнат към печения зеленчук.