Маточно поголовие от над 265 000 говеда Абърдийн-Ангус вече отглежда руски агрохолдинг

17 юни 2019
Животновъдство
5832
Няма снимка
Снимка: Агрохолдинг "Мираторг"
 

Най-големият руски производител на говеждо месо - агрохолдинг "Мираторг", е увеличил маточното поголовие месодайни крави от специализираната порода Абърдийн-Ангус в Брянска, Орловска, Калужка, Смоленска, Тулска и Калининградска области до 265 900 глави.

Руският агрохолдинг изгражда от нулата вертикално интегрирано производство на висококачествено говеждо месо. Ключов момент в производствената верига е маточното поголовие с висококачествена генетика, което дава поголовие за угояване, клане и месопреработка, както и ремонтни женски животни, с които се увеличава маточното стадо и за заместване на крави, бракувани по естествени причини.

Пълният производствен цикъл "крава-теле" е важно условие за икономическа ефективност: сформирайки здраво маточно поголовие, редовно произвеждащо потомство, компанията се спира купуването на животни от чужбина.

Тази година агрохолдингът планира да получи в своите ферми припроди от над 234 000 телета, което е с 21% повече от 2018 г. При възпроизводството на поголовието сес пазват високите стандарти на ветеринарен контрол, което гарантира отглеждането на здрави животни и като следствие - високо качество на крайния продукт.

Освен това агрохолдингът си сътрудничество с различни ферми и не само им доставя качествено маточно поголовие, но и ги обучава как да работят ефективно.

Това позволява месодайното животновъдство да се превърне в прилекателен за дребния и средния бизнес в Руската федерация с помощта на държавно подпомагане, коментират от пресслужбата на "Мираторг".

Още от Животновъдство
0

Европейското производство на свинско месо ще остане стабилно. Очаква се, че през 2020 г. то ще се увеличи с около 1,4%. Търсенето на свинско месо през 2019 г.

0

В периода 2014-2017 г. общото потребление на антибиотици в испанското животновъдство е намаляло с 32,4%, съобщава Ncbi въз основа на данни на фармацевтични лаборатории.

0

Стартира депопулация на дивите свине с цел предпазване на промишлените свинеферми от зараза със смъртоносния вирус на африканската чума по свинете (АЧС).

0

Заради африканска чума по свинете в камбоджанските провинции Ратанакири, Тбонгхмум, Свей-Рьенг, Такео и Кандал са загинали 3 211 свине, съобщава AsiaNews.

0

От момента на появата на АЧС във Виетнам опасното вирусно заболяване по свинете вече е потвърдено във всички провинции на страната с изключение на Нинтхуан, съобщава VietNam News.

Последни новини
0

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за месеца. Ще бъде слънчево, след обяд с купеста, над планинските райони от Западна и Централна България и

0

По принцип скакалците са насекоми, които често виждаме в градината, но рядко се намножават толкова, че да станат сериозен вредител по културите. Мароканският скакалец е видът,

0

- Бабите не са това, което бяха, обясни документа бившият  социален министър Иван Нейков - Предвиждат IT курсове за стари хора и специални пазари, на които да продават собствена продукция Всеки

0

Състояние на кошера без отваряне - съветите към пчеларите са на pchelar.eu. 1. Ако на преградната дъска има лазене, стрелкане една към друга, лутане без летеж - липса на майка 2.

0

Продукти: 2 ч. чаши нискомаслено кисело мляко (1%), ако искате можете да използвате и айрян, 6 суп. лъж. пълнозърнесто брашно, 2 яйца, 100 г кашкавал, 1 суп. лъж. зехтин, 1 вр.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Великобритания има само трима потенциални доставчици на 5G оборудване и технологии, включително китайския телекомуникационен гигант „Хуауей", и ограничаването им до два ще доведе до „по-слаба устойчивост и по-ниски стандарти за сигурност", се казва в заключение на Комисията за разузнаване и сигурност към британския Парламент.

Имаме екипите, които да се занимават и в трите посоки - риалити, сериал и игрален филм. Сериозно мислим поне за два от тези три варианта Това интервю е част от по-голям материал, озаглавен “Господари на сериалите” - “кавър стори” на новия брой на списание TREND, което ще е на пазара от понеделник.

От рокли на точки до такива, наподобяващи мъжки костюм - 2019 година обещаваше много и различни модни трендове, пише "Инсайдър". Някои от тях обаче се оказаха с "кратък срок на годност" и още в средата на годината се превърнаха в демоде. В началото на годината например, като че ли всеки имаше малки слънчеви очила.